Under Ski-VM 2025 vil det bli et spennende og variert mat- og drikketilbud med lokale produkter. Du finner godbiter fra Trøndelag både i Granåsen og vår Matgate ved medaljetorget i sentrum av Trondheim.
Trøndelag er en unik matregion med produsenter i verdensklasse. I 2022 ble Trøndelag utnevnt til European Region of Gastronomy, en tittel som tildeles regioner som fremmer lokalmat gjennom hele verdikjeden. Trøndelags unikejordsmonn og klima gir råvarene en helt spesiell smak, noe du kan oppleve gjennom over 30 ulike retter – fra fjord til fjell.
Vi har sørget for at det finnes alternativer for personer med matallergier eller spesielle diettbehov. Enten du besøker publikumsteltet SULTEN, Kioskene eller Matgata, vil du finne merking og info av matvarer, slik at alle kan nyte et godt måltid under VM.
Du er velkommen til å ta med egen mat og drikke inn på VM-området.
Se også vårt mat- og drikketilbud i matgata i sentrum!
Se også vårt tilbud i matgata i sentrum.
Det vil være flere kiosker plassert nær både hopp- og langrennsarenaene. Disse kioskene tilbyr et utvalg av mat, snacks og drikkevarer, slik at du raskt kan få deg noe å spise eller drikke mens du følger konkurransene.
Her kan du kjøpe burger og Pølse fra Gilde, VM-Chips fra Frostachips, vafler stekt på røre fra Galåvolden gård med Vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat, drikke fra Ringnes og Rørosmeieriet, kaffe fra Coop og sjokolade fra Freia.
I publikumsteltet får du kjøpt mat og drikke fra hele matregionen Trøndelag, alt fra lokale delikatesser til snacks. Det vil være frokost til de som er tidlig på plass, og store og små retter med alt fra blåskjell til viltkjøtt, grønnsaksretter, suppe, bakst og dessert. Med 30 retter på menyen, hver dag, er det noe for enhver smak! Her kan du også varme deg mens du venter på neste konkurranseøvelse – eller før bussen hjemover.
Mattilbudet i publikumsteltet inkluderer et stort antall produsenter, som representerer sin del av Trøndelag. Fra kysten til fjellet, fra innland til vidda. Her kan du smake deg gjennom hele Trøndelag!
Bacalao, Grønn suppe med laks, Surdeigsbaguette med laks , Hitra Crab roll, Chopped Frøya Salmon roll, Chopped Hitra roll og hjortegryte.
Lapskaus, sodd fra Orkdal, Hjortegryte, Pølse, landgang, prisvinnende oster og kjøttpålegg, kjøttkaker, Vafler, Skjebladkake, Lefser, Kanelsnurr. Drikke: Jordbærtausa, varm og kald saft, kakao med krem.
Mandelpotetsuppe, rømmegrøt og kjøttsuppe. En grillrett hver dag; lammerull, burger, pølse med stappe eller souvaswrap. Skjørost med yoghurt. Verdens Kremboller og annen bakst. Drikke: Perlende fruktdrikker og fjellvann, sjokomelk og iskaffe.
Blåskjell, Bakt potet, Burger, Ølbraisert Lam, Røkt sei, Sjømat, Smakfulle oster, Brookies. Drikke: Fruktdrikke.
Gårdspizza, Gyros, Gulasj, Pølse, Inderøy Sodd, Kjøttsuppe, Frokostbrikke med prisvinnende pålegg. Drikke: Kombucha, Snåsavann, Eplemost, Fruktdrikke og alkoholfri øl.
Biffgryte, bbq-marinert svinenakke, Chili sin carne, Gulasj, Rømmegrøt, Pølse, Bakst, Sjokolade. Drikke: Eplemost.
Fiskekaker, Fiskeburger, Fiskesuppe, Elgkjøttkaker, Namdalstapas, blings med pålegg fra Namdalen, Molteyoghurt, Vaffel, Liklenning, VM-kake og Sjokotå. På regiondagen. 4. mars er det fokus på samisk matkultur med masse gode smaker fra fjellet.
Spekemat fra Tynset i lefsewrap, focaccia eller vaffel. Spekefat med skinke, ost og
focaccia.
I tillegg til Sulten-teltet vil det være flere kiosker plassert nær både hopp- og langrennsarenaene. Disse kioskene tilbyr et utvalg av snacks og drikkevarer, slik at du raskt kan få deg noe å spise eller drikke mens du følger konkurransene.
Vi har sørget for at det finnes alternativer for personer med matallergier eller spesielle diettbehov. Enten du besøker Sulten-teltet eller kioskene, vil du finne tydelig merking av matvarer, slik at alle kan nyte et godt måltid under VM.
Du er velkommen til å ta med egen mat og drikke inn på VM-området.
Sulten-teltet: Åpent så lenge arenaen er åpen.
Kiosker: Åpent i sammenheng med konkurransene på arenaene.
Vi ser frem til å gi deg en smakfull opplevelse under Ski-VM 2025!